Вітаємо!

Вітаємо!

Перегляди: 155

Не дивлячись на пандемію, наші викладачі продовжуюсь успішну підготовку студентів та випускників до всеукраїнських і міжнародних конкурсів.

Так, 2021 рік ознаменувався для старшого викладача Ольги Олегівни Юрко та її учениці Анастасії Старосельської новим етапом розвитку та участю у двох міжнародних конкурсах, що проходили у США.

Міжнародний музичний конкурс King's Peak – це глобальний онлайн-конкурс класичної музики з категоріями для інструменталістів і вокалістів, відкритий для всіх національностей, що проходив у березні 2021 року. До складу журі конкурсу входять професійні музиканти та педагоги з США, Китаю, Угорщини, Австрії, Іспанії, серед яких і наша землячка, українка Галина Іваннікова (меццо-сопрано). У першому турі конкурсу Анастасія Старосельська та концертмейстер Ольга Євгеніївна Бурла виконали арію Даліли «Mon coeur s'ouvre a ta voix» з опери «Самсон і Даліла» Каміля Сен-Санса та композицію Франсиса Пуленка «Les Chemins de l`amour». Серед конкурсантів були представники таких країн як США, Іспанія, Канада, Японія, Китай, Італія, Німеччина та багато інших. Анастасія здобула перше місце.

У серпні – вересні Анастасія приймала участь Міжнародному музичному конкурсі MAP (MAP-IMC). Це музичний онлайн-конкурс, який спонсорується Міжнародним центром культурного обміну Marker And Pioneer, некомерційною організацією зі штаб-квартирою в Лос-Анджелесі, Каліфорнія, США. Міжнародний центр культурного обміну MAP (Marker And Pioneer) був заснований у 2016 році як некомерційна організація, що зосереджується на просуванні та проведенні міжнародних культурних обмінів та освітніх проєктів. Засновники MAP мають докторські та магістерські ступені в галузі міжнародного культурного обміну та освіти (основні напрямки включають англійську освіту, музичну освіту, музичне виконання, міжнародну кваліфікацію вчителя дошкільної освіти, арт-менеджмент та глобальні медіа). У сфері міжнародного культурного обміну та мистецької освіти MAP-ICEC вже давно займається наданням послуг митцям викладачів і студентів, які навчаються та беруть участь у конференціях у Сполучених Штатах.

Конкурс проводиться по дві сесії щороку для музичних виконавців, тих, хто вивчає музику, та меломанів будь-якої національності та віку з усього світу. Конкурсантами були представники майже усіх країн світу. У конкурсі були представлені наступні номінації: фортепіано, струнні, духові, вокальні та камерні. До складу журі конкурсу входили: Лінь Юшен - Відомий китайський диригент Шанхайського національного оперного театру, професор і головний керівник Шанхайської музичної консерваторії, Президент Шанхайського інституту інструментального диригування; Крістофер Рассел — доцент і завідувач кафедри музичного виконання в Тихоокеанському університеті Азузи (APU) у Південній Каліфорнії, диригент симфонічного оркестру університету та викладач інструментального диригування; Джон Бердетт - доцент Музичного коледжу Університету Azusa Pacific, диригент ансамблю духових; ЯН Цин - відома китайська меццо-сопрано, головний керівник, професор вокалу Школи музики Шанхайського педагогічного університету, колишня оперна акторка Шанхайського оперного театру; Ева Полгар – затребувана піаністка, солістка концертів, камерна музикантка, педагог та суддя.

У двох турах конкурсу Анастасія разом з концертмейстерами Ольгою Євгеніївною Бурла та Світланою Якимовою представили такі твори: Christoph W. Gluck: “ O dell mio dolce ardor”, Giuseppe Verdi: “ Re dell’abisso affrettati”, П.І. Чайковський: “Лишь ты один”, С.В. Рахманінов: “Давно в любви“, Camille Saint-Sean’s: “ Mon coeur s’ouvre a ta voix” та стала лауреатом третього ступеня.