Новини

Національний тиждень читання

Про Національний тиждень читання, видавництва, письменників, українські книгарні, культуру інтерпретації літературно-художніх текстів ішлося 6 грудня 2023 року на лекції «Читач і книга в сучасних реаліях» доктора філологічних наук, професора Лариси Горболіс для студентів 4 курсу (спеціальність «Культурологія») ННІ культури і мистецтв Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка.

Як відомо, Національний тиждень читання зініційований Українським інститутом книги і проводиться вже втретє.

Лекторка розповіла про стан видавничої справи в Україні, тематико-проблемний діапазон, жанрову своєрідність художньо-літературних творів українських і зарубіжних письменників, особливості налагодження тісних контактів між автором, книжкою і читачем. Окремий блок був присвячений творам про російсько-українську війну. На лекції звучали тексти Юрія Іздрика, Ліни Костенко та ін.

Софія Паріченко: «На лекції дізналася чимало цікавих фактів про твори сучасних українських письменників, про книгу як «продукт», у створенні якого беруть активну участь письменник, видавець, художник, дизайнер і …читач.

Меню