Новини

Від Щедрика до Carol of the Bells

Народна академічна хорова капела Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка під керівництвом Заболотного Івана Петровича, концертмейстра Петренко Марини Борисівни, хормейстера Матвієнко Тетяни Володимирівни підкорила велику сцену і вже стала зіркою міста Тульчин Вінницької області на фестивалі мистецтв "Від Щедрика до Carol of the Bells", який проходив 16 листопада 2019 року.

Це було блискуче виконання творів у поєднанні з професіоналізмом керівника хору, концертмейстера, хормейстера та студентів. Також вразили жителів міста й  українські пісні у виконанні китайських студентів.

"У цього колективу чудове виконання. У них чудові голоси. Чутно сильну школу, - говорить місцевий житель Валентин Парсай. - Але найголовніше не це. Для мене неймовірно чути з вуст китайців українські пісні. У часи, коли в країні чи не щодня піднімаються мовні питання, про те, наскільки українська має  укорінюватися в наше повсякденне життя, коли деякі українці не знають власної мови, коли політики ледве два слова зв'язують державною мовою, на сцену виходять  китайці і демонструють знання української. Це заслуговує безмежної поваги. Для мене це однозначно найважливіша подія на сьогодні ".

Зірки нашого Навчально - наукового інституту культури і мистецтв виступали на одній сцені з Народною хоровою капелою "Соломія" (м. Вінниця), хором Академічного ансамблю пісні і танцю "Козаки Поділля" Хмельницької обласної філармонії (м. Хмельницький), Державною чоловічою хоровою капелою ім. Л. Ревуцького (м. Київ) та театром вогню "East Fire Show" (м. Харків).

Крім цього, програмою фестивалю було передбачено участь наших студентів у науково-практичній конференції " Щедрик - мистецький арсенал України".

У квартирі-музеї М.Д. Леонтовича, яку народна академічна хорова капела також відвідала, вона  розпочала челендж, і виконала пісню "Щедрик".

Звичайно, за цей незабутній день студенти ННІКіМ не лише отримали великий досвід на не менш великій сцені, а й отримали безліч нових вражень. Дружня атмосфера, нові знайомства,  довга та цікава дорога, фантастичний настрій, який надихає на нові звершення – це нова сторінка у житті нашого інституту та усіх, хто був на цьому фестивалі.

Дякуємо за гідну участь на Всеукраїнському заході. Ви змогли представити наш інститут на надзвичайно високому рівні.

Бажаємо успіхів та нових звершень усім хто був присутнім на цьому заході!

Меню