Новини

Діяльність викладачів та аспірантів спеціальності 025 Музичне мистецтво в рамках академічної мобільності

В рамках академічної мобільності викладачами та аспірантами СумДПУ імені А.С. Макаренка спец. 025 Музичне мистецтво весь час провадиться активна робота. Це різного рівню стажування, участь в міжнародних проектах і конференціях, обмін педагогічним досвідом з представниками інших навчальних закладів та структурних підрозділів мистецького спрямування, гостьові лекції та майстер-класи тощо.

В рамках таких заходів до Сум завітали представники провідного музичного центру країни ‑ НМАУ імені П.І. Чайковського – член-кореспондент НАМУ, доктор мистецтвознавства, професор М.Р. Черкашина-Губаренко та кандидат мистецтвознавства, професор Л.А. Гнатюк (фото 01), доктор мистецтвознавства, професор М. Д. Копиця, професор Т. Л. Моргунова та доцент Н.М. Набокова (фото 02).

На цих зустрічах здобувачі вищої освіти нашого університету мали нагоду ознайомитися з маловідомими сторінками історії музичної культури України, новітніми тенденціями композиторської творчості та виконавства, обговорити нагальні питання вітчизняного музикознавства та ін. (фото 03, 04).

З переходом на дистанційні форми коло можливостей розширилося: в травні 2021 році в рамках Всеукраїнського науково-практичного семінару «Музикознавчі і нотні видання сьогодення: тенденції і перспективи» наші здобувачі прослухали лекцію доктора мистецтвознавства, професора, старшого наукового співробітника Інституту культурології Національної академії мистецтв України О. М. Берегової з питань комунікаційних технологій в сучасній музичній культурі та науці (фото 05).

В рамках обміну педагогічним досвідом в березні 2021 року доктор мистецтвознавства, професор СумДПУ імені А.С. Макаренка О.Г. Стахевич провів майстер-клас для аспірантів спец. 025 Музичне мистецтво Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка (фото 06).

Аспіранти СумДПУ імені А.С. Макаренка весь час беруть активну участь у міжнародних і всеукраїнських наукових проектах і заходах. Це перш за все науково-практичні конференції, організовані кафедрою образотворчого мистецтва, музикознавства та культурології, зокрема міжнародного рівню: «Музичний світ у наукових дослідженнях молодих» (фото 07, 08, 09) та всеукраїнського ‑ «Ювілейна палітра: до пам’ятних дат видатних українських музичних діячів та композиторів» (фото 10, 11, 12, 13, 14).

В рамках останньої конференції «Ювілейна палітра» секретами відтворення виконавської стилістики музики барокового часу поділилася народна артистка України, кандидат мистецтвознавства, професор Київського університету імені Бориса Грінченка Н.С. Свириденко (фото 15).

Меню