Новини

Гостьова лекція про літературу Київської Русі

20 жовтня 2923 р. для бакалаврів спеціальності 034 Культурологія ННІ культури і мистецтв Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка відбулася лекція «Література Київської Русі» кандидата філологічних наук, викладачки кафедри журналістики та філології Сумського державного університету Анни Черниш.

Лекцію зініціювала професор кафедри музикознавства та культурології Лариса Горболіс, враховуючи зміст робочої програми з курсу «Історія світової культури» (ОПП освітньо-професійна програма «Культурологія», галузь знань – 03 Гуманітарні науки).
На лекції йшлося про особливості  розвитку письменства києворуського періоду Х-ХІІІ ст., оригінальну й перекладну літературу, її жанрову специфіку й тематичний діапазон. Лекторка наголосила на ролі християнства в розвитку та формуванні його філософських засад. Матеріал був змістовним, цікавим, інформаційно містким, ілюстрований промовистими прикладами, з акцентуванням на дискусійних моментах теми.
Лекція сприятиме формуванню у здобувачів системних знань про специфіку явищ культурного життя, природу різних жанрів художньої творчості і видів мистецтв, а також виробленню вмінь орієнтуватися у багатому світі духовної культури різних епох, що передбачено освітньо-професійною програмою спеціальності.

Меню