Новини

Гостьова лекція у культурологів

Гостьова лекція у культурологів

Одним із трендів сучасної вищої освіти є організація та проведення гостьових лекцій.

Для студентів – це і новий досвід, і знайомство із потенційними роботодавцями, і отримання практичних навичок і знань. Активне впровадження лекцій такого характеру в освітній процес ЗВО, перш за все, сприяє виконанню положення Закону України «Про вищу освіту», зокрема щодо реалізації у сфері вищої освіти принципу інтеграції системи вищої освіти України в Європейський освітній простір, а по-друге, дає можливість оптимізувати навчальні програми з метою підготовки високоякісних, унікальних спеціалістів, які можуть легко адаптуватися до вимог сучасного ринку праці.

10 березня 2021 року в рамках навчальної дисципліни «Культурологічні пам’ятки Слобожанщини» (викладач Коваленко О. В.), яка викладається на 2 курсі для студентів спеціальності 034 «Культурологія», було запрошено для гостьової лекції заступника директора, начальника відділу промоції та туризму Департаменту культури, інформаційної політики та туризму Сумської обласної державної адміністрації Гладенка Ю. М.

Юрій Миколайович провів для студентів лекцію на тему «Охорона культурної спадщини як стратегічний пріоритет культурної політики України. Ресурси культурної спадщини Сумщини та їх використання в туризмі». Вже з перших хвилин лекції в аудиторії відчувалася доброзичлива атмосфера співтворчості лектора та студентів. Логічним доповнення до викладеного лекційного матеріалу стали презентаційні відео-ролики про головні івенти нашого регіону та міні відео-фільм про історико-культурні ресурси останньої гетьманської столиці м. Глухів. А наочні матеріали у вигляді 100-річного кролевецького рушнику та ковдри з конопель, які приніс із собою Юрій Миколайович, стали родзинкою цієї зустрічі. Викладений матеріал спонукав до жвавої дискусії та викликав щиру зацікавленість у студентів, які ще раз упевнилися у важливості і перспективності обраної професії.

Меню