Новини

Гостьова лекція з масових комунікацій

3 лютого 2023 року на запрошення кафедри музикознавства та культурології Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка з лекцією «Масова комунікація в сучасному світі» перед студентами 817 групи спеціальності «Культурологія» виступила Олена Анатоліївна Іщенко – доктор філософії, викладач кафедри журналістики та філології Сумського державного університету.

На лекції ішлося про глобалізацію масових комунікацій у сучасному світі, про традиційні та нові медіа (риси, своєрідність, спільне та відмінне), особливості підготовки повідомлень у друкованих, аудіо-, візуальних, електронних медіа. Лекційний матеріал супроводжувався змістовною презентацією, показовими прикладами. Першокурсниць зацікавив матеріал про природу, сутність медіа, ключові принципи формування і поширення інформації.

 Студенти виявили активність в обговоренні найбільш популярних тем у сучасних медіа. Лекція О. А. Іщенко відповідала програмі навчальної дисципліни «Теорія масової комунікації» – одного з освітніх компонентів ОП «Культурологія» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 034 Культурологія, сприяла формуванню загальних, фахових компетентностей майбутніх культурологів, а також організації самостійної роботи студентів та підготовки до семінарських занять.

Меню