Новини

Культурологи відвідали лекцію «Олена Пчілка: погляд із сьогодення»

4 жовтня 2023 р. студенти спеціальності 034 Культурологія ННІ культури і мистецтв Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка відвідали лекцію «Олена Пчілка: погляд із сьогодення», зініційовану Інститутом педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України.

Лекторка Ірина Щукіна – завідувачка науково-дослідного відділу з вивчення творчості Лесі Українки Музею видатних діячів української культури (м. Київ), лауреатка літературно-мистецької премії імені Олени Пчілки – висвітлила світоглядні переконання Олени Пчілки, її активність у справі захисту української мови, преси, культури. На лекції були продемонстровані експонати музею, рідкісні видання (часописи, газети, книги тощо), численні документи, що сприяло унаочненню виголошеного матеріалу. Вебінар став для майбутніх культурологів ілюстрацією різноспрямованої  діяльності сучасного музею як науково-дослідного й культурно-освітнього закладу, що активно взаємодіє з громадськістю та навчальними закладами України.
Софія Паріченко, студентка 847 групи:
«Із задоволенням прослухала лекцію “Олена Пчілка: погляд із сьогодення”, дізналася більше про Олену Пчілку – величну, але недооцінену постать в українській культурі. Матеріал доповідачки дозволив осягнути величезний вклад письменниці в українську літературу, культуру і націоналістичний рух. Олена Пчілка не просто «мати Лесі Українки», а важлива особистість для розвитку національної свідомості українців, їх осмислення себе як самобутньої і самодостатньої нації, а також для популяризації української культури у Європі. Щиро дякую Ірині Анатоліївні Щукіній за цікаву лекцію, матеріали та презентацію, що допомогли дізнатися більше про важливу для нашої історії людину».

Меню