Новини

VI всеукраїнська науково-практична конференція "Ювілейна палітра 2022: до пам'ятних дат..." до 20-річного ювілею кафедри образотворчого мистецтва, музикознавства та культурології

21-22 грудня 2022 року відбулась Шоста всеукраїнська науково-практична конференція «Ювілейна палітра 2022 : до пам’ятних дат видатних українських музичних діячів і композиторів».

Цей традиційний щорічний науковий захід кафедри образотворчого мистецтва, музикознавства та культурології ННІ культури і мистецтв цього року проходив у надзвичайно складних умовах воєнного стану і відключення електропостачання. Незважаючи на тяжкі обставини, конференція зберегла багаторічні традиції: цього року в ній взяло участь близько 60 науковців, аспірантів та студентів з 15 навчальних закладів України, у тому числі з:

- Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського, м Київ;

- Львівської національної музичної академії імені М.В. Лисенка, м. Львів;

- Інституту культурології Національної академії мистецтв України, м. Київ;

- Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, м. Київ;

- Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка, м. Полтава;

- Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського, м. Харків та ін.

За доброю традицією захід відкрила проректорка з наукової роботи СумДПУ імені А.С. Макаренка, докторка економічних наук, професорка Кудріна Ольга Юріївна, яка привітала учасників і побажала плідного творчого спілкування і наукових відкриттів. Доповіді пленарного засідання, в якому взяли участь докторка культурології, професорка, завідувачка кафедри камерного співу НМАУ імені П.І. Чайковського, народна артистка України Валентина Антонюк, докторка філологічних наук, професорка СумДПУ імені А.С. Макаренка Лариса Горболіс, докторка мистецтвознавства, професорка ХНУМ імені І.П. Котляревського Інна Довжинець, кандидатка мистецтвознавства, доцентка Луганського національного університету імені Т.Г. Шевченка Галина Полянська, кандидатка мистецтвознавства, старша викладачка СумДПУ ім. А.С. Макаренка Олена Гончаренко, відзначались тематичним різноманіттям та глибиною наукового рівня досліджуваних проблем. Надзвичайно цікавою була інформація про 20-річний ювілей кафедри образотворчого мистецтва, музикознавства та культурології докторки мистецтвознавства, професорки, завідувачки кафедри Ольги Зав’ялової. Доповідачка розповіла про мистецькі здобутки і наукові звершення, про низку трансформацій, які пережила кафедра за ці роки, та про нові зрушення, що чекають на творчий колектив попереду.

Традиційно до наукового заходу була приурочена виставка-презентація наукових публікацій, організована відділом мистецтв СОУНБ (заввідділом Макаренко А.В.). Цього року це були минулорічні видання кафедри ОТМ, музикознавства та культурології.

Меню